بیستوششمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی صبح جمعه، ۲۳ اردیبهشتماه۱۴۰۱ با شعار «نفت دانشبنیان، تولید ایرانی و صادرات جهانی» در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز بهکار کرد.
نمایشگاه نفت امسال که مطابق با دورههای پیش از شیوع بیماری کرونا اردیبهشتماه برگزار میشود، صبح روز (جمعه، ۲۳ اردیبهشتماه) با حضور وزیر نفت و مدیران ارشد صنعت نفت، رئیس و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران گشایش یافت.
در این نمایشگاه، شرکت ملی نفت و صنایع بالادستی در سالن ۸ و ۹، دانشگاهها و مراکز علمی، استارتآپها، شتابدهندهها ، پارکهای علم و فناوری و در سالن ۱۰ و ۱۱، پتروشیمی و صنایع مرتبط در سالن A ۳۸، گاز و صنایع مرتبط، لوله و پوشش لوله و شیرآلات در سالن ۳۸، پالایش و پخش و صنایع مرتبط در سالن ۵، ماشینهای دوار در سالن ۲۷، اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران در سالن ۷ و انجمنهای تخصصی نفت و دیگر شرکتها هر یک در سالنهای جداگانه قرار گرفتهاند.
دانشگاه علم و صنعت ایران نیز همچون سال های گذشته به همراه انستیوهای ازدیاد برداشت نفت، انستیتو توربین گازی، انستیتو اندازه گیری هوشمند و کلینیک برق ایرانیان در سالن ۱۰ غرفه شماره ۷ در این نمایشگاه حضور فعالی دارد.
در اولین روز نمایشگاه قراداردی تحت عنوان" طراحی وخلق دانش فنی به منظور تعیین زمان مناسب تعویض فیلتر گاز به جای DP سنج های موجود و ساخت یک نمونه اولیه" با حضور دکتر داوود یونسیان(معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران) مابین این دانشگاه و شرکت گاز استان هرمزگان منعقد گردید.
گفتنی است نمایشگاه امسال با رونق دوباره صنعت نفت شاهد حضور ۴۴ شرکت خارجی از ۱۱ کشور جهان است.
بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی هر روزه از ساعت ۹ تا ۱۷ دایر است و بیست و ششم اردیبهشتماه به کار خود پایان میدهد.
این نمایشگاه که از ۲۳ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود، میزبان ۱۲۰۰ شرکت داخلی و ۴۴ شرکت خارجی یا نمایندگی شرکتهای خارجی خواهد بود.
شرکتهای حاضر در این دور از نمایشگاه افزون بر شرکتهای ایرانی، ملیتهایی از ۱۱ کشور جهان شامل ایتالیا، اسپانیا، امارات، کرهجنوبی، سوئیس، آلمان، اوکراین، آفریقای جنوبی و بلژیک خواهند بود؛ همچنین نمایندگان بلندپایهای از شرکتهای خارجی از این نمایشگاه بازدید میکنند.
از میان ۹۰۸ غرفه ، ۸۱۵ عنوان مربوط به شرکتها، ۲۳ عنوان مربوط به دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی، ۷۰ شرکت دانشبنیان، نوپا و پارکهای فناوری است.
نمایشگاه بیستوششم به شکل موضوعی دستهبندی شده است و شرکتهای مرتبط با هر حوزه فعالیت بهصورت تخصصی در سالنهای ویژه خود و متمرکز جانمایی شدهاند.
در کنار این موارد، ۲۷ نشست تخصصی با محور شرکتهای دانشبنیان، سیاستگذاری انرژی، آینده بازار گاز، ابزارهای جدید تأمین مالی و دیگر مسائل تخصصی در صنعت نفت برگزار خواهد شد.
در این نشستها، نیازهای صنعت نفت به تفکیک بخشهای بالادست و پاییندست این صنعت در قالب هشت نشست تخصصی به شرکتهای دانشبنیان ارائه خواهد شد تا برای رفع این نیازها، ظرفیت این شرکتها فعال شود.
افزون بر این، در نمایشگاه نفت، بهعنوان یک رویه دائمی، مدیران ارشد صنعت نفت برنامههای آینده این صنعت را برای اصحاب رسانه و کارشناسان علاقهمند به تحولات این صنعت بازگو میکنند تا امکان برنامهریزی برای مشارکت طرفهای مختلف از جمله سرمایهگذاران، شرکتهای کوچک و بزرگ و سازندگان تجهیزات و امثال آنها در این برنامهها فراهم شود.
نمایشگاه صنعت نفت یکی از مهمترین محلهای بازاریابی کالاها و خدمات فنی و مهندسی شرکتهای ایرانی و خارجی فعال در صنعت نفت ایران است و بههمین دلیل همواره از این نمایشگاه استقبال فراوانی میشود.
بر خلاف نمایشگاه دور پیش که با حضور کمرنگتر شرکتها همراه بود، در نمایشگاه بیستوششم ترافیک حضور شرکتها را شاهد هستیم که نشان میدهد هر زمان که فعالیت صنعت نفت رونق گیرد، در عمل بخش بزرگی از اقتصاد صنعتی کشور نیز به حرکت درآمده و وارد فضای رونق میشود.
در این نمایشگاه، شرکتهای بزرگ اکتشاف و تولید (E&P)، پیمانکاران بزرگ عمومی (GC)، شرکتهای بهرهبردار نفت و گاز، شرکتهای سرمایهگذار، شرکتهای EPC و فراساحل، تولیدکنندگان تجهیزات صنعتی، ماشینهای دوار (توربیون، پمپ، کمپرسور) تولیدکنندگان شیرآلات صنعتی و لوله، تولیدکنندگان تجهیزات برق و ابزار دقیق و مخابرات، تولیدکنندگان تجهیزات فرآیندی، صنایع پاییندستی در حوزه پالایش و پتروشیمی و انجمنهای تولیدی حضور فعالی دارند.
مذاکرات دو جانبه (B to B) و بازاریابی کالاها و خدمات عرضه شده در این نمایشگاه از جمله فعالیتهایی است که در قالب این رویداد بهصورت پرشمار انجام میشود.